Aandoeningen en Therapieën

Bauerfeind stelt zich tot doel u zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden die er zijn om klachten aan het bewegingsapparaat of aan het vaatstelsel adequaat en comfortabel te behandelen. Onlosmakelijk hieraan verbonden is voorlichting over uiteenlopende aandoeningen en bijbehorende therapieën. In samenwerking met een geselecteerd aantal vooraanstaande artsen heeft Bauerfeind informatie verzameld, die u via deze pagina kunt nalezen.

Hieronder vindt u informatie over:

Klachtenvrij bewegen met Bauerfeind

Met lage rugpijn (ook wel spit of lumbago genoemd) heeft bijna iedereen wel eens te maken. Tijdens een verkeerde beweging, zwaar tillen of een verkeerde houding “schiet” opeens een heftige pijn in de onderrug. Ondanks vaak gehoord advies, rust houden, is bewegen juist goed bij lage rugklachten! Minder bewegen heeft een averechts effect en verhoogt juist de kans op lage rugpijn. Hebt u last van bijvoorbeeld lage rugklachten? Dan bieden de medische hulpmiddelen van Bauerfeind niet alleen een snelle verlichting maar geven ze ook een zinvolle ondersteuning bij het herstel en mogelijke genezing.

Naast ondersteuning voor lage rugklachten is er nog veel meer in ons assortiment te vinden. Al naargelang de ernst van de klachten en de gekozen behandeling kunnen dat zowel ondersteunende, activerende als stabiliserende hulpmiddelen zijn.

Kwaliteit van Bauerfeind “Made in Germany”

In combinatie met natuurlijke beweging leveren deze activerende bandages de grootste effectiviteit.

Speciaal voor ernstige letsels aan het bewegingsapparaat biedt Bauerfeind orthopedische hulpmiddelen.

Compressiekousen zoals VenoTrain® zijn net zo comfortabel als een modieuze denier panty. Eén verschil: u ziet er niet alleen goed uit, de vaten in uw benen worden therapeutische verzorgd.

Orthopedische steunzolen ontlasten tegelijkertijd de voeten, knieën, heupen en rug. Ze werken biomechanisch en ondersteunen het natuurlijk afrollen van de voet.

Bauerfeind vindt het belangrijk om u zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden die er zijn om klachten aan het bewegingsapparaat of aan het vaatstelsel adequaat en comfortabel te behandelen. In samenwerking met een aantal vooraanstaande artsen heeft Bauerfeind informatie verzameld, die u via onderstaande links op deze pagina kunt nalezen. Onder de link “De wervelkolom en rugklachten” vindt u meer informatie over lage rugklachten.