Academie

Over de Bauerfeind Academie

De Bauerfeind Academie bestaat sinds juli 2007 en biedt een uitgebreid trainingsaanbod voor alle gebieden van het moderne gezondheidshandwerk en medische speciaalzaken. Als integraal bestanddeel van de Bauerfeind AG streven wij ernaar een permanente training en scholing te ondersteunen, te stimuleren en te begeleiden en als partner van onze doelgroepen dynamisch, doelgericht en krachtig te opereren. 

Onder het motto "Training voor iedereen" richt zich de Bauerfeind Academie wereldwijd op het management en de medewerkers van onze vakhandelspartners, artsen en andere medische beroepen en niet op de laatste plaats op de eigen medewerkers, met name op het gebied van marketing en verkoop.

In de Bauerfeind Academie brengen interne en externe docenten niet alleen hun vakkennis over. Wij bieden de deelnemers in de geïntegreerde werkplaatsen en trainingsruimten tevens optimale voorwaarden om praktische vaardigheden voor de toepassing van producten en verzorgingssystemen op te doen.

Of het nu gaat om trainingen, seminars of workshops, in de Bauerfeind Academie in Zeulenroda of direct ter plaatse - wij bieden U adequate bijscholingsmogelijkheden waarmee U alle vereiste kennis kunt opdoen of verdiepen.

Tot de opleidingsgebieden behoren:

Medische basiskennis op het gebied van de orthopedie en voetorthopedie alsook flebologie en lymfologie

Bauerfeind-producten en verzorgingssystemen, waarbij met name aandacht wordt besteed aan de Bauerfeind-aanmeetsystemen

Verkooptrainingen voor beginners en gevorderden

Managementseminars voor het midden- en topmanagement in de vakhandel

De Bauerfeind Academie beschikt over diverse seminar- en trainingsruimten met bijbehorende video- en presentatieapparatuur en computerwerkplekken, een compleet ingerichte werkplaats inclusief bandagistwerkplek, twee machineruimtes en een ruimte waar gebruikers en patiënten zich voor een pasbeurt kunnen terugtrekken.

Voor trainingen op het gebied van de aanmeettechnologie werd een ruimte met de Bauerfeind-aanmeetsystemen Image 3D, ScanCam, VenoScan en MediLogic alsook acht computerwerkplekken ingericht. Voor bewegingsanalysen resp. de controle van het loopbeeld staat een loopband ter beschikking.

Zoals overal bij Bauerfeind werd bij de bouw en inrichting van de ruimten op ecologische aspecten gelet. En natuurlijk is de Bauerfeind Academie ook voor minder validen/rolstoelgebruikers toegankelijk.

Bij meerdaagse management- en verkoopseminars maken wij gebruik van de ruimten en conferentievoorzieningen van het Bio-Seehotels Zeulenroda. In het Bio-Seehotel Zeulenroda worden doorgaans ook al onze gasten ondergebracht die aan seminars en workshops op onze hoofdvestiging deelnemen.

Volgens het motto "Uit de praktijk voor de praktijk" opereert de Bauerfeind Academie voor de planning en organisatie van haar trainingsaanbod binnen een internationaal netwerk. In nauwe ruggespraak met de afdelingen marketing en productmanagement en de verkooporganisatie worden trainingsgebieden en -onderwerpen gedefinieerd en permanent gestimuleerd en geoptimaliseerd. Met name voor de ontwikkeling van eigen medewerkers geschiedt dit in samenwerking met de personeelsafdeling, zodat alle eisen aan een eigentijdse volwassenenbijscholing worden vervuld.

De samenwerking met de Bauerfeind-dochtermaatschappijen geschiedt via nationale trainers die verantwoordelijk zijn voor de implementatie en adaptatie van de trainingscontent en -formats op nationaal niveau. Naast eigen trainers maakt de Bauerfeind Academie gebruik van de competentie en middelen van externe partners zoals artsen, fysiotherapeuten, personal trainers en bedrijfsadviseurs.

Bovendien organiseert de Bauerfeind Academie sinds 2009 in samenwerking met de hogeschool voor orthopedietechniek Dortmund en de kliniek Osnabrück en bijscholingscursus tot sportorthopedisch technicus.

De Bauerfeind Academie ondersteunt U en Uw medewerkers actief met een gekwalificeerd en praktijkgericht bijscholingsaanbod. Wij boeken samen successen als het geleerde tijdens het dagelijks werk ten voordele van onze patiënten en voor de waarborging van een hoge verzorgingskwaliteit wordt gebruikt.

Wij zouden het fijn vinden als U ons aanbeveelt en graag zou terugkomen voor een volgende training.