29 mrt. 2016

Spinova Lumbale orthese

Innovaties brengen meer voordelen voor rug patiënten

De ruggenwervel is één van de meest belangrijke delen van het menselijke skelet. 1 op de 3 mensen heeft last van rugpijn, als u last heeft rugpijn dan kan dit u aanzienlijk beperken in uw dagelijkse leven. Bewegen is vaak het devies voor een goed gestel.  

 

Alle Spinova ortheses met een hoog verstelbare lussensysteem worden geleverd met een vooraf instelbare spanriem. De lengtes van de spanriem kunnen gemakkelijk worden aangepast voor ieder individu. Eveneens beschikken de nieuwe Spinova’s ook over een nieuwe gespsluiting. Een praktisch handvat voor de vingers maakt het openen en sluiten van de orthese gemakkelijker. Eenmaal gesloten, is de handgreep omgevouwen, ingepakt en plat. Zijvleugels voor de spanbanden zorgen ervoor dat patiënten de uiteinden sneller kunnen pakken en dat de orthese goed gepositioneerd blijft op de romp.

 

De afneembare schaal van de Spinova Immo Plus en Immo Plus Classic ortheses komt nu met een vooraf ingestelde omtrek die overeenkomt met de desbetreffende grootte. Bovendien is een "korte" -versie ingevoerd die vijf centimeter korter is dan de standaard versie, dit zorgt voor een betere pasvorm en anatomische vorm. Het verwijderen van de schaal verloopt snel, door eenvoudig het losdraaien van de elastische banden en een schroef. Hier is geen gereedschap meer voor nodig. De schaal zelf is voorzien van een wasbaar, zachte omslag die gemaakt is van een ademend microvezel. Deze microvezel zorgt voor extra comfort tijdens de behandeling en een meer aantrekkelijkere look.

 

Naast de vooraf ingestelde spanriem lengtes en omtrek grootte, werd het maatsysteem ook aangepast om de pasvorm te verbeteren. De Spinova ortheses met een hoog verstelbare lussensysteem zijn nu beschikbaar in zeven maten, de Spinova Classic ortheses met klittenbandsysteem zijn in zes verschillende maten verkrijgbaar. De maatsystemen bestrijken samen een bereik van 70-140 cm buikomtrek.

 

De Spinova lumbale ortheses verlichten effectief de lumbale wervelkolom en helpen zo rugpijn te verminderen. De innovaties van deze medische hulpmiddelen bieden praktische voordelen voor patiënten in het dagelijks leven. Laat rugpijn u niet belemmeren. Blijf actief de dingen doen die u graag doet door middel van Bauerfeind Spinova. 

Klik hier voor meer informatie! 

Naar overzicht