Bekende sporters


 

Lornah Kiplagat

Lornah Kiplagat

Voor Lornah bestaat de voorbereiding op een marathon voornamelijk uit trainen, trainen en nog eens trainen. En zuinig zijn op haar benen, want die brengen haar uiteindelijk over de finish.

Door een blessure aan haar kuit kwam Lornah Kiplagat in aanraking met VenoTrain therapeutisch elastische kousen. Het lopen met deze kousen beviel haar erg goed. Ze is de kousen blijven dragen in eerste instantie als bandage en later vanwege het effect ervan op haar benen. “Tijdens het hardlopen komt je lichaamsgewicht bij elke stap zesvoudig op je benen terecht”, legt Lornah uit. “De druk die op je bloedvaten komt te staan is dan enorm. Met de compressiekousen heb ik een optimale steun.”

Klaas Lodewijck

Klaas Lodewijck

Zijn naam is Klaas Lodewyck en hij is 21 jaar. In België staat hij bekend als dé  belofte voor het Belgische en internationale wielrennen. De topsporter won al belangrijke etappes als de Omloop het Volk (voor junioren) en de Ronde de l’Oise. Daarnaast werd hij in 2010 vierde in de grote klassieker Parijs-Tours.

Om nog beter te herstellen van zijn prestaties draagt de jonge sporter de VenoTrain® sportkousen. Na andere kousen te hebben geprobeerd, kreeg Klaas pas bij de VenoTrain® sportkousen het juiste gevoel. Vooral omdat deze kousen het voor hem gewenste resultaat leveren: een optimale ondersteuning waardoor hij sneller herstelt.

Ronald Brouwer

Ronald Brouwer

De spits van HC Bloemendaal en veelvoudig international Ronald Brouwer speelt al anderhalf jaar met VenoTrain® kousen. Hij gebruikt de VenoTrain® Sportkousen zowel bij trainingen als bij wedstrijden. De compressie van de Sportkousen geeft hem ondersteuning tijdens de inspanning, maar vooral na de wedstrijd bewijzen ze hem het grootste nut. Ze zorgen voor “een sneller herstel” doordat zijn “benen niet vollopen” na de inspanning. Hierdoor kan hij weer sneller zijn benen belasten na een wedstrijd of training. Een ander voordeel is dat hij nu “geen zware benen” meer heeft op de avond nadat hij een inspanning heeft geleverd.

De aanleiding voor het dragen van compressiekousen was een trombose die hij opliep door het vele reizen voor zijn sport. Via de specialist kreeg hij de compressiekousen voorgeschreven om een herhaling te voorkomen. Deze kousen draagt hij overdag nog steeds, volgens het voorschrift. Via het Nederlands Elftal is Ronald Brouwer echter in contact gekomen met Bauerfeind en draagt hij nu dagelijks de VenoTrain® Business kousen, net als een aantal van zijn collega’s uit het Nederlandse team. Echter, tijdens de inspanning draagt hij nu liever de VenoTrain® Sportkousen wegens het feit dat deze “dunner zijn en prettiger zitten”. Ook het aantrekken voor een wedstrijd of training is makkelijker.

Thomas Dold

Thomas Dold

Traploper Thomas Dold heeft altijd maar één doel: in recordtijd naar boven. Hij won in 2010 onder andere voor de tweede keer de "Empire State Building Run Up" in New York. Om ervoor te zorgen dat Dold zijn succesvolle sportcarrière zonder gezondheidsproblemen kan afleggen, vertrouwt hij bij de races op de compressiekousen VenoTrain® sport van Bauerfeind.

www.thomasdold.com