Nieuwe orthese voor het mobiliseren van het heupgewricht bij artrose, reumatoïde artritis of impingement-syndroom

Training voor de heup: De nieuwe CoxaTrain

Actief met heupartrose, actief met CoxaTrain - de lichtgewicht heuporthese verlicht de belasting bij het lopen en beïnvloedt het hele lumbale-bekken-heupgebied. De nieuwe CoxaTrain verlicht heuppijn en ontspant de spieren die bij beweging betrokken zijn. Het helpt patiënten met coxartrose, reumatoïde artritis of het impingementsyndroom om hun mobiliteit te trainen en endoprothesen zo lang mogelijk uit te stellen.

Innovatieve meervoudige benadering

Voor minder pijn en meer mobiliteit combineert de nieuwe CoxaTrain verschillende werkingsprincipes: Het stabiliseert het bekken en ontlast de SI-gewrichten (SIJ), die vaak pijnlijk worden aangetast bij heupindicaties. Tijdens het bewegen masseren drie pads het zachte weefsel en helpen ze om spieronevenwichtigheden te compenseren. Twee dorsale frictiekussens hebben een pijnstillende werking op de lumbosacrale overgang. Een beweegbaar kussentje op het excentrische gewricht - het innovatieve trochanterkussentje - beweegt op en neer op de dij tijdens het lopen en werkt op de peesaanhechtingen boven de trochanter major. Het knobbelige gluteale kussen op de bovenste billen masseert triggerpoints over de spiervezel en laat de gluteale spieren ontploffen.

Praktisch voor technici en patiënten

De CoxaTrain is een gereedschapsloze, verstelbare orthese waarmee heuppatiënten individueel kunnen worden verzorgd. In het dagelijks leven maakt hij indruk met zijn lichte gewicht, platte contour en eenvoudige bediening met klittenband, vingerzakken en lussen.