Eine schwangere Frau im weißen Kleid steht in einem Hof und lächelt freundlich in die Kamera. Sie trägt einen Cardigan, welcher im Winde weht. Außerdem hat sie eine VenoTrain® micro Schwangerschaftsstrumpfhose von Bauerfeind an, welche die werdende Mutter optimal versorgt.

Tijdens de zwangerschap bereidt het vrouwenlichaam zich voor op de optimale verzorging van het kind. Ook de aders werken tot aan de geboorte voor twee. Om de belaste aders te ondersteunen raden artsen aan vanaf de twaalfde zwangerschapsweek medische compressiekousen te dragen.

Tijdens de zwangerschap neemt ten eerste het bloedvolume toe om het kind te bevoorraden. Bovendien maakt de verhoogde hoeveelheid van het zwangerschapshormoon hCG het weefsel in de baarmoeder losser. Tegelijkertijd geven de aderwanden ook meer mee. Die verwijding van de aderwanden en de toegenomen hoeveelheid bloed kunnen ervoor zorgen dat de aderkleppen niet meer naar behoren functioneren en dat het bloed weer naar de benen vloeit. Bijgevolg hebben veel zwangere vrouwen last van vermoeide benen, vochtophopingen (oedemen) of zelfs ontsierende spataders. Het wordt letterlijk nog zwaarder door het alsmaar toenemende lichaamsgewicht, dat ook nog eens druk uitoefent op de aders.

Eine schwangere Frau mit weißem Oberteil sitzt auf einer grauen Coach. Sie betrachtet ihren Bauch und streichelt ihn dabei mit beiden Händen.

Compressie maakt vermoeide benen licht

De term compressie is afgeleid van het Latijnse comprimere en betekent 'samendrukken'. Medische compressiekousen oefenen, zoals het woord doet vermoeden, een gedefinieerde druk uit op de aders, die ervoor zorgt dat de verwijde vaten weer smaller worden en dat de aderkleppen weer correct kunnen sluiten. Op die manier wordt de terugstroom van het bloed naar het hart verbeterd en worden opstoppingen verhinderd. Daardoor neemt ook risico op spataders of vochtophopingen in de benen af.

Compressiekousen zijn zeker een medische noodzaak als de vrouw reeds voor de zwangerschap last had van spataders en vermoeide benen, als ze erfelijk belast is of voor haar beroep lang moet zitten of staan. Maar ook zonder familiaire belasting zijn medische compressiekousen zinvol als tromboseprofylaxe en bij gezwollen benen door vochtophopingen. De kousen zijn op voorschrift verkrijgbaar in medische speciaalzaken, thuiszorgwinkels, compressiespecialisten, huid- en oedeem(fysio)therapeuten en apotheken.

Eine schwangere Frau sitzt in einem Garten. Sie sitzt im Schneidersitz und presst ihre Hände vor sich zusammen. Sie trägt eine VenoTrain® micro Schwangerschaftsstrumpfhose von Bauerfeind, welche die werdende Mutter optimal versorgt.

In het algemeen geldt: om de aders vanaf de eerste stap te ondersteunen moeten de kousen altijd al 's ochtends, liefst nog terwijl u ligt, worden aangelegd. Geschoold personeel toont hoe u ze correct aanlegt. Als u ook thuis nog hulp nodig heeft om ze aan te trekken, is een speciale aantrekhulp, de VenoTrain glider bijvoorbeeld, de perfecte keuze. Zijn lichte, maar slijtvaste materiaal laat uw medische compressiekousen moeiteloos over uw been glijden.

Waarom VenoTrain micro zwangerschapspanty?

Vaak voorkomende bijverschijnselen tijdens de zwangerschap zijn vooral vochtophopingen die zich vertalen in zwellingen en zware benen. Die symptomen doen zich vaak voor van de voeten tot aan de dijen. Zeker bij zwangere vrouwen zijn daarom op zijn minst bovenbeenkousen, maar liefst zwangerschapspanty's aan te raden.

Eine schwangere Frau sitzt auf einem Stuhl und liest ein Buch. Ihre Beine hat sie auf einen zweiten Stuhl vor ihr abgelegt. Sie trägt eine VenoTrain® micro Schwangerschaftsstrumpfhose von Bauerfeind welche die werdende Mutter optimal versorgt.

Met de VenoTrain micro zwangerschapspanty biedt Bauerfeind de optimale verzorging voor moeders in spé. De VenoTrain micro panty weet, net als alle VenoTrain micro compressiekousen, te overtuigen door haar klinisch bewezen doeltreffendheid en stijlvolle designs. Dankzij haar bijzonder hoge percentage microvezel is ze heel zacht en elastisch. De medische compressiekousen zijn aangenaam om te dragen tijdens de zwangerschap en ademend. De VenoTrain micro panty is zowel met open als gesloten teenstuk verkrijgbaar. De extra brede elastische zone aan de buik past zich aan de toenemende buikomvang aan en zorgt de hele zwangerschap lang voor een beschermd gevoel.

VenoTrain® micro

Veelzijdige compressiekous voor jouw individuele stijl
Het elastische breiwerk van VenoTrain micro stimuleert je doorbloeding en voorkomt bezemrijsvarices en spataders ook tijdens de zwangerschap.