Over Bauerfeind

Bauerfeind is een traditiebewust familiebedrijf. Kenmerkend voor het bedrijf zijn de moderne oplossingen op het gebied van medische hulpmiddelen, waardoor een actief leven zonder pijnlijke klachten mogelijk is – hetzij met behulp van een bandage of een orthese, met medische compressiekousen of orthopedische steunzolen.

Kwaliteit "Made in Germany"

Het in 1929 te Zeulenroda (Duitsland, Thüringen) opgerichte middenstandsbedrijf behoort tot de marktleiders van de branche: Bauerfeind geeft wereldwijd werk aan ongeveer 2.000 mensen en heeft dochtermaatschappijen in meer dan 20 landen. De producten zijn uitsluitend "Made in Germany" en worden gedeeltelijk met de hand vervaardigd en dan in de wereld verstuurd. Ze vervullen de hoogste eisen aan kwaliteit, effectiviteit en draagcomfort. Dat wordt bevestigd door regelmatige keuringsprocedures. Producten die de tests met succes hebben doorlopen, mogen het desbetreffende keurmerk dragen.

„The products are world-class!“

Dirk Nowitzki 13-Time NBA All-Star

Merkenambassadeur Dirk Nowitzki

Het partnerschap met Dirk Nowitzki begon in januari 2016. Hij is de eerste wereldwijde merkenambassadeur van Bauerfeind AG. De basketbalsuperstar en het bedrijf Bauerfeind verbinden het familiaire, het autochtone en het enthousiasme voor sport. Nog vóór het officiële partnerschap genoten de Bauerfeind-producten de volle waardering van Dirk Nowitzki. Deze zegt het volgende: "Ik moet op mijn lichaam kunnen vertrouwen. Bauerfeind ondersteunt mij daarbij. De producten zijn van topklasse."

Wereldwijde partner in de wereld van de sport

Competentie, streven naar succes en teamgeest zijn waarden waar Bauerfeind volledig achter staat. Overal ter wereld vertrouwen topsporters op de kwaliteit van de onderscheiden producten. Bauerfeind is ook niet meer weg te denken bij de Olympische Spelen. Sinds 2002 draagt het bedrijf bij aan de medische verzorging: Eerst waren de orthopedisch-technische diensten van Bauerfeind uitsluitend bestemd voor Duitse atleten. Maar sinds 2010 is het bedrijf als partner van het betreffende organisatiecomité steeds verantwoordelijk voor de verzorging van alle deelnemende landen. Nog niet zolang geleden verzorgde Bauerfeind met succes de atleten van de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Uit passie voor sport: de sportlijn van Bauerfeind

Vijftien jaar ervaring in de verzorging van topsporters en meer dan 85 jaar medische knowhow zijn hebben hun aandeel aan de ontwikkeling van de nieuwe sportlijn van Bauerfeind. De nieuwe producten zijn ontworpen voor vrijetijds- en professionele sporters die zich in de beweging veilig en goed willen voelen en naar mogelijkheden van optimalisering zoeken. De producten voorkomen een te vroeg vermoeien tijdens de belasting en kunnen sportspecifieke blessures verhinderen. Na de sport ondersteunen ze de regeneratie en verkorten de herstelfase. Lees Meer