De nieuwe GenuTrain®

Nauwkeuriger, doeltreffender, comfortabeler - de nieuwe GenuTrain verhoogt het prestatievermogen van bandages in de functionele therapie. In 1981 was deze kniebandage de eerste van zijn soort en zette de standaard voor anatomisch gevormd compressiebreiwerk met een pelotte rondom de knieschijf en baleinen aan de zijden voor een stabiele ondersteuning aan het been. Nu komt de nieuwe GenuTrain op de markt met een vernieuwd hoog-elastisch breiwerk, Omega+ Pad met massagenoppen en baleinen met een flexibele buigzone.

Nieuw hoog-elastisch breiwerk met comfortzone in de knieholte

Het compressiebreiwerk van de nieuwe GenuTrain is een hoog-elastisch breiwerk met sterk gestructureerde oppervlakken. Het voordeel ten opzichte van een effen, glad oppervlak is het grotere contactoppervlak met de huid en de zeer goede hechting die ervoor zorgen dat de GenuTrain op de juiste positie blijft zitten tijdens beweging. Zo zorgt de pijnstillende werking en de proprioceptieve stimulatie via druk en uitrekking van de huid over de hele bandage voor een betere aansturing van de stabiliserende spieren. In de knieholte is het breiwerk zachter en luchtdoorlatender, dit maakt het buigen en strekken aangenamer en voorkomt oververhitting.

Omega+ Pad voor intensieve stimulatie van gevoelige zones

De gepatenteerde Omega-pelotte van GenuTrain werkt met de Hoffa-spots, twee wrijvingspunten ter hoogte van het vetlichaam van Hoffa, en via de meniscusvleugels aan de zijden bij de gewrichtsspleet doelgericht op zeer pijnlijke zones. Deze zones zijn ook dicht bekleed met proprioceptoren.

De Omega+ Pad van de nieuwe generatie is een pelotte met twee componenten. In het visco-elastische materiaal van de Hoffa-spots en meniscusvleugels zijn nu beweeglijke massagenoppen van een harder materiaal verwerkt. Deze geven gericht nieuwe prikkels af wanneer de pad bij beweging vervormt. Dit maakt de stimulatie intensiever en maximaliseert de pijnstillende en proprioceptieve werking.

Baleinen met flexibele buigzone en aan- en uittrekhulp

De baleinen aan de zijden spannen het breiwerk stabiel op. Hierdoor blijft de kniebandage op de juiste positie zitten bij beweging. De baleinen van de nieuwe GenuTrain bestaan uit slijtvaste kunststof met een gepatenteerde flexibele buigzone die de bewegingspatronen van de drager volgt waardoor het contact met het gewricht beter is. Aan het bovenste en onderste uiteinde is een handige aan- en uittrekhulp geïntegreerd waarmee de bandage gemakkelijker over het been en van het been kan worden getrokken.

Nu verkrijgbaar

De nieuwe GenuTrain toont aan hoe de drie onderdelen van een kniebandage - breiwerk, pelotte en baleinen - systematisch verder kunnen worden ontwikkeld om de pasvorm, de werking en het comfort te verbeteren en is vanaf heden verkrijgbaar!